Tuffa Tider

Inlägget innehåller annonslänkar till compricer

Ibland går inte livet precis som man tänkt sig, och man gör misstag som gör att man fastnar med dyra privatlån. Det kan hända den bäste, så om det har hänt dig. Oavsett anledning till varför du tagit dessa lån, eller hur stora lånen är, så har du fortfarande möjlighet att förbättra din ekonomi och ta dig ur detta.
RÄNTAN
Räntan på dessa kredit-/privatlån kan ibland vara hutlöst hög. Jag har ingen personlig erfarenhet, men jag har hört talas om skräckscenarion med räntor på över 100%. Kolla in exemplet här nedan från SVD tex.
1jpg
I dessa lägen bör man nog fokusera helt och fullt på amorteringar. Att börja med investeringar i detta läge bör inte vara aktuellt - för du kommer aldrig att över 100% avkastning. En tumregel som jag satt upp är att ha fullt fokus på amorteringar om räntan är över 4%.

TIPS!
Det är faktiskt så att det finns goda chanser att reducera räntan på dina lån. Det du behöver göra är att jämföra räntan du har med den som andra institut erbjuder. Låter det krångligt? Det är det faktiskt inte! Du kan jämföra enkelt, snabbt och gratis hos Compricer via länken nedan. Här finns det tusenlappar att spara
Länk till Compricer

Notera att jag absolut inte rekommenderar att ta nya lån. Detta inlägg är dedikerat för de som redan har tagit lån, och försöker ta sig ur den tuffa ekonomiska situationen som de ofta bär med sig.