Nybörjarportföljen

En av de absolut vanligaste frågorna jag får är: "hur hade du investerat om du började om från 0kr?". Den här frågan besvarar jag med min nybörjarportfölj! I den investerar jag 500 kronor den sista börsdagen i varje månad. Tanken är att sparhorisonten för denna portfölj ska vara lång, och att jag därigenom kan ta en relativt hög men beräknad risk för att få en avkastning som lirar hyfsat bra med börsen som helhet - ca 8-9% per år. Målet är att genom denna femhundring varje månad nå ett totalt värde på 100.000 kronor inom 10 år, och 1.000.000 kronor inom 30 år.

Hittills har det faktiskt gått väldigt bra, och jag bevisar verkligen att det här med aktier inte behöver vara så svårt trots allt. Det är något för alla! I och med att det är den sista börsdagen i månaden har jag gjort ett köp tidigare idag, kolla in här nedan hur du kan se vad jag köpte.

testPNG

Annons för shareville
Var kan man se köpen i nybörjarportföljen?
Det gör du på grymma Shareville som tillåter mig att dela med mig av portföljen i ett utmärkt gränssnitt och en app! Det är naturligtvis helt gratis.

Så går du tillväga:
  1. Skapa ditt gratiskonto hos NORDNET via länken
  2. När du är klar med steg 1 går du till shareville.se eller laddar ner appen shareville där appar finns. Inloggning sker med bank-ID
  3. Sök på "spargurun" inne i shareville och klicka på följ.
KOM IGÅNG HÄR

Nordnet är för i övrigt en väl etablerad och bra plattform om du vill börja handla aktier. Rekommederas! :)

Det ska bli spännande att se hur bra nybörjarportföljen kommer prestera. Innehaven är utvalda med omsorg och några av mina absoluta favoritbolag som jag tror kommer att överprestera börsen som helhet på längre sikt.


Disclaimer
Att investera är förknippat med risk och det är ingen garanti att du får tillbaka dina insatta pengar. Det är ditt eget ansvar och upp till dig själv att avgöra hur du vill investera, och jag rekommenderar ingen att blint kopiera det jag gör. Jag sysslar inte med investeringsrådgivning utan är bara här för att delge er mina personliga åsikter och tankar.