Jag börjar investera hos Kameo

-Inlägget innehåller affiliatelänkar till Kameo-
Efter en lång tids funderande har jag nu tagit tag i det. Jag börjar investera hos Kameo.

Vad är kameo?
Kameo är en plattform där fastighetsutvecklare och investerare möts. Här kan du som investerare handplocka fastighetsprojekt som du tycker ser intressanta ut. Räntan ligger på mellan 5-15% beroende på vilken risk kameo anser att projektet har. Högre risk = högre ränta.

projekt1PNG
Till exempel finns just nu detta projekt, som faktiskt är det som jag valde som min första investering. Detta är hyresfastigheter i Enköping med en ganska kort löptid på 9 månader och med en ränta på 10%. Fastighetsutvecklaren ska efter det sälja fastigheten till storbolaget K2A. Detta avtal med K2A är redan signerat, vilket jag anser är stabilt.

Varför investerar jag hos Kameo?
  • Jag gillar att diversifiera mina investeringar. Därför tycker jag att det är riktigt trevligt att även hitta investeringsmöjligheter utanför börsen.
  • Räntan är 5-15% vilket jag tycker är riktigt högt. Projektet jag valde har en ränta på 10%, och det är troligtvis i de riskklasserna jag kommer att hålla mig.
  • Jag tycker fastighetbranschen är riktigt intressant, och hos kameo har jag möjlighet att handplocka de specifika projekt som jag tycker ser mest attraktiva ut. Den möjligheten finns inte via ägande i fastighetsaktier
Vad finns det för risker?
Alla investeringar medför en viss risk, det vet vi sedan länge. Om någon någonsin försöker få med dig på en investering med fast ränta över 10% och hävdar att det är riskfritt så försöker de troligtvis att lura dig. Kameo är transparenta med riskerna som finns vilket jag gillar. Den huvudsakliga risken som jag ser det är om projektet man investerat i får problem. Problem kan ju vara av varierande allvarlighetsgrad med små problem som någon månads försenad ränteinbetalning, eller i värsta fall att projektet inte alls går som tänkt och att du inte får tillbaka ditt investerade kapital. Om nu problem inträffar så jobbar Kameo för dig och försöker minimera förlusterna.
På grund av denna risk anser jag (och Kameo själva) att det är klokt att sprida investeringen i ett antal olika projekt. Minsta investeringsbelopp är 500 kronor per projekt, så det går faktiskt ganska snabbt att diversifiera din Kameo-portfölj.

Låter detta intressant? I så fall tycker jag att du också ska testa Kameo. Skapa ett gratiskonto via länken nedan, och logga sedan in och kolla in utbudet av projekt.
LÄNK TILL KAMEO