Dessa kort använder jag i min vardag!

Visste du att storbankerna tar ut en avgift (vanligtvis mellan 200-300 kronor per år) för bankkortet du använder? Visste du att det finns gratisalternativ, och till och med de som ger pengar tillbaka vid varje köp? Allt du behöver göra är att skaffa något av korten här nedanför, och sedan säga upp kortet som du har via storbanken.

Obs: Inlägget innehåller sponsrade länkar. Jag står bakom korten till 100%, och hade rekommenderat dem även utan sponsring.KOMPLETT MASTERCARD KREDITKORT
Med Komplett Mastercard får du hela 1-2% bonus på alla köp du gör. Ta det som att du får 1-2% rabatt på allt du köper från och med nu, bara genom att använda ett annat kort. Varför skulle man tacka nej till det? Kortet är dessutom helt gratis. Du får en räkning på allt du handlat i slutet av månaden som du helt enkelt betalar - det är först om du struntar i att betala denna räkning som du behöver betala ränta på pengarna. Jag tycker därmed att Kreditkort i sig har ett oförtjänt dåligt rykte - så länge du klarar av att betala räkningen så är allt lugnt. Du kan enkelt hålla koll på hur mycket du spenderat under månaden genom att logga in med bank-id på hemsidan. Bonusen kan du sedan ta ut i pengar (du behöver inte använda den till att  handla på komplett.se).  Klockrent, är min åsikt!

SKAFFA KOMPLETT HÄR

PFC DEBITKORT
Om du trots detta inte känner dig bekväm att ha ett kreditkort finns det även vanliga debit/bankkort som är gratis. PFC är mitt favoritkort i den kategorin. För att skaffa kortet laddar du bara ner deras grymma App som man kan se som en slags "bankkonto/depå". Du swishar dina pengar till PFC-kontot, och det är sedan dessa pengar du kan handla för med kortet. Appen har för övrigt några riktigt schyssta funktioner. Till exempel kan du enkelt skapa en överblickande budget, så att du inte spenderar för mycket. Dessutom kan du skapa grupper med kompisar som också har PFC, för era gemensamma utgifter - allt för att du ska få en bra överblick över din ekonomi. Det är även i appen som du beställer själva kortet, som levereras hem till dig efter någon vecka.

SKAFFA PFC   → HÄR

 Innan du tänker: "Det är något skumt. Det är för bra för att vara sant. Man borde behöva betala för att ha ett kort." - förstå då att kortutgivarna får betalt för varje köp du gör med deras kort. De är således väääldigt intresserade av att du ska använda deras kort. De behöver alltså inte ta ut en avgift för att du ska få använda kortet - snarare tvärtom! Vi borde få betalt (via cashback) för att använda korten!

Hur gör jag då?

Jag använder i första hand komplett mastercard eftersom att jag där får bonus på alla köp jag gör. Jag har även ett PFC-kort som jag använder vid mina utomlandsresor, eftersom att det kortet saknar valutaväxlingsavgifter (!) som normalt är 1-2% per transaktion utomlands.